Erik geene
Uw producent van natuurlijke producten
Bedrijf
WelkomBedrijfKwaliteitEigezwijnsContact
Geschiedenis   |  Akkerbouw   |  Varkens 

Akkerbouw
Op bijna 100 ha eigen grond en op ruil en huur grond telen we elk jaar zo’n 45 ha aardappelen, 20 ha bieten, 30 ha maïs, 20 ha waspeen of bonen.
We telen twee rassen aardappelen nl Hansa voor Peka Kroef (www.pekakroef.com) en Fontana voor LambWestenMeijer (www.lambweston-nl.com). De aardappelen slaan we zelf op in 3 bewaarplaatsen van respectievelijk 500, 800 en 1100 ton. Afhankelijk van de afnemer worden de aardappelen geleverd in de periode van januari tot en met april.

De suikerbieten worden geteeld voor Cosun ( suikerunie) , dit is een coöperatie die alle bieten in Nederland verwerkt tot suiker.

De mais wordt gedeeltelijk geteeld voor rundveebedrijven in de buurt en een gedeelte wordt zelf als CCM opgevoerd aan de varkens.

De waspeen en sperziebonen worden geteeld voor Coöperatieve Telersvereniging de Schakel (www.tvdeschakel.nl)
Bijna alle werkzaamheden op het land met uitzondering van het zaaien en oogsten worden door eigen machines uitgevoerd. Het aardappelen poten doen we wel zelf. Hiervoor maken we gebruik van een Grimme 4 rijïge pootmachine. De tractor (PumaCVX160) is voorzien van Trimble GPS stuurautomaat. Dit systeem wordt naast het poten ook gebuikt voor het bemesten en het spuiten van de gewassen.